Zwembaden

Een eigen zwembad in uw tuin !!
Als u terugdenkt aan uw mooiste vakanties is de kans is erg groot dat u uitkomt bij water. De de mooiste momenten heeft u ongetwijfeld beleefd aan het zwembad of de zee. Een fantastisch bezit voor u en uw kinderen is en blijft toch een eigen zwembad in de tuin. Dit is tegenwoordig veel gemakkelijker en al heel betaalbaarder dan dat u waarschijnlijk in eerste instantie denkt. Zowel praktisch als financieel zijn er vele mogelijkheden. Hierdoor is er altijd een passende oplossing te vinden voor in uw tuin om voortaan iedere zonnige dag vakantieplezier aan uzelf en aan uw kinderen bij u thuis te ervaren..

Qua modellen prijzen en materialen zijn er vele mogelijkheden; u kunt kiezen voor een gemakkelijk en snel op te zetten opzetbad welke heel betaalbaar zijn , hierin zijn ook vele mogelijkheden en maten om uit te kiezen. Een ingebouwd zwembad kan gemaakt worden van verschillende materialen. Alle materialen hebben specifieke eigenschappen, voor en nadelen en natuurlijk ook allemaal een verschillend prijskaartje.

Het Zonnepaleis levert vele zwembaden naar ieders wens en passend in iedere tuin. De baden zijn bijna overal te plaatsen. Voor inbouwbaden adviseren wij dit te plaatsen op een vooraf gestorte betonnen vloer. Realiseer uzelf dat het een aanschaf is voor tientallen jaren en dat je een basis eenmalig dient te realiseren. Voor ieder zwembad bad zijn er vele mogelijkheden op het gebied van filtersystemen, reiniging, pompen, verwarming en eventuele desinfectiesystemen en alle denkbare opties om het geheel te optimaliseren in gebruik en onderhoud.  Aangezien de meeste consumenten door de bomen het bos niet meer zien staan wij u graag bij om voor u de beste keuze te garanderen.

Ook is het mogelijk om het zwembad te verrijken met allerlei luxe opties zoals een inlooptrap, water massagesysteem / Jetstream, afdekkingen en verplaatsbare overkappingen om er het hele jaar van te kunnen genieten. Vanzelfsprekend leveren wij ook alle denkbare producten voor de waterbehandeling, accessoires vor de en reiniging van uw zwembad alsook voor alle zwembad chloor en Ph reguleringsmiddelen en nog veel meer bent u bij ons ook aan het juiste adres. Wij leveren deze systemen ook in pakketten welke compleet zijn met een verplaatsbare overkapping, dus voor 365 dagen per jaar plezier. Zoek u iets speciaals wat u niet op onze website vind mailt u ons dan voor de mogelijkheden en een prijsopgave.

WATERBEHANDELING :
Het geheim om optimaal plezier van uw zwembad te hebben heet regelmatig onderhoud. Helder en zuiver zwemwater moet alg en bacterie vrij zijn. Het meest voorkomende desinfecterende middel voor zwemwater is heden ten dage nog steeds chloor. Dit produkt is in verschillende samenstellingen te verkrijgen. Buiten zijn voornaamste functie, bacterie dodend en algen controle, heeft chloor nog een andere functie, nl. het reduceren van organische stoffen in het zwemwater. Dit brengt een oxidatieproces( vorm van verbranding ) tot stand, chloor reduceert praktisch alle organische stoffen tot een kleine hoeveelheid. Ervaringen hebben geleerd, dat voor de goede werking van chloor men minstens 0,3 - 0,6 delen chloor per miljoen delen waternodig heeft. Wanneer men nieuwe gestabiliseerde chloorsoorten gebruikt bevelen wij 1 deel op 1 miljoen delen water aan (Watertestset gebruiken voor meting) Belangrijk : Doseer chloor altijd via de skimmer, drijver of doseersluis met de filterinstallatie in bedrijf .

Chloor is alleen werkzaam wanneer het voldoende aanwezig is om zijn werkzaamheden te vervullen, nl. bacterie en algen dodend en organische stoffen reducerend. De goede werking van chloor word bepaald door de juiste chloordosis die in het water aanwezig moet zijn en en voor het doseren de juiste Ph waarde te hebben.

WAT IS PH ? :
Ph is de balans van het alkalische en het zuurgehalte van het zwemwater . Dit word gemeten in maten van 1 tot 14 waarbij 7 theoretisch neutraal is voor een goede chloorwerking moet de Ph-waarde tussen de 7,2 en 7,6 liggen. Wanneer men op geregelde tijden het water controleert met de daarvoor bestemde testapparatuur bereikt men dit. Wanneer de Ph beneden de 7,2 is moet er Ph plus toegevoegd worden wanneer de Ph boven de 7,6 is moet men Ph- minus toevoegen.

WAAROM IS DE PH WAARDE ZO BELANGRIJK :
Wanneer de Ph te zuur is ( onder de 7,2 ) Krijgt men tijdens het zwemmen last van irriterende ogen en huid. Een te lage Ph is ook de oorzaak van het onstabiel worden van het aanwezige chloor in het zwemwater. Hierdoor worden drie grondfuncties nl. het bacterie doden en het controleren van organische stoffen verminderd.
Wanneer de Ph boven de 7,6 is dan is het zwemwater te alkalisch en dat veroorzaakt dat het chloor zich verbindt met andere stoffen in het zwemwater. ( Ook een te hoge Ph waarde irriteert de ogen )

GEBONDEN CHLOOR EN DE GEVOLGEN DAARVAN:
1. Een sterke chloorlucht. Wanneer de PH en het chloor in evenwicht is ruikt men geen chloorlucht.
2. Het testapparaat geeft een hoog chloorgehalte aan toch is het chloor niet functioneel.
3. Het zwemwater ziet er een beetje grauw en bewolkt uit
4. De zwemmers klagen over irritatie aan de ogen.

CHEMISCH EVENWICHT HERSTELLEN:
1. De Ph reguleren zodat deze zakt tot de 7,2 en 7,6 het is dan optimaal en het chloor kan de functies weer vervullen.
2. Het zwemwater super chloreren, dit betekent 3 - 5 maal zoveel chloor doseren als normaal.
3. Wij raden u aan een super chloreren 1 keer in de drie weken toe te passen.
4. Regulerende middelen kunnen het beste ‘s morgens toegevoegd worden, Chloor echter beter ‘s avonds.

ZWEMWATER ONDERHOUD / TIPS:
Door zoveel mogelijk vervuiling van buiten uw zwembad tegen te gaan voorkomt u veel schoonmaakwerk aan uw bad zelf. Daarvoor adviseren wij u het volgende :
1. Zorg ten allen tijden voor de controle over uw kinderen en zorg dat ze een zwemdiploma hebben.
2. Zorg dat er niemand met gras of modder aan zijn voeten het water ingaat.
3. Gebruik een goede filterinstallatie.
4. Stofzuig regelmatig het vuil van de bodem.
5. Geen scherpe voorwerpen in of rond het bad.
6. Laat uw huisdieren niet in het zwembad.
7. Duiken of springen is gevaarlijk, dus verboden !

GA NAAR WEBSHOP >